Am creat o casă în stil rustic, cu detalii tradiționale pe piscul unui deal din cătunul Buștea. Este un loc mic, liniștit din Subcarpații de Curbură, Buzău. Când veți ajunge la un drum de țară pietruit și intrați ca printr-un tablou al naturii , să știți că atunci sunteți pe calea cea bună spre căsuța noastră.
Casa de Sub Carpați a fost concepută din iubire pentru natură, din respect pentru străbuni și rădăcinile noastre. Este o locație minunată, încojurată de pădurea munților Întorsurii Buzăului și de multe locuri de descoperit.
Învăluită într-un decor de poveste, casa își așteaptă cu drag musafirii. Destinația este la doar 3 ore de București și la 60 km de Buzău. Se poate ajunge cu orice tip de mașină, în afară de cele foarte joase.
Dispunem de un mic lac privat, umbrit de sălcii, unde se poate pescui sportiv. Lacul este la 15 minute de mers pe jos de la cazare.
În grădina casei, înconjurat de verdeață și bolta stelară a cerului, este un loc special amenajat pentru foc de tabără. De asemenea, se poate face și ceaun. Lemnele pentru foc și ceaunul sunt puse la dispoziție de către noi.
Iubitorii de mișcare se pot aventura pe drumuri forestiere, prin păduri sau pe dealuri cu propriile biciclete. Vă invităm să explorați natura ce înconjoară cabana și să descoperiți frumusețea locului.
Cunoscut și sub numele de "lacul fără fund", la Meledic, la aproximativ 30 min de mers cu mașina de la cazare, se află o raritate: un lac cu apă dulce situat pe un masiv de sare. O drumeție prin pădure duce la o peșteră, ce odinioară putea fi vizitată. Acum au rămas doar munții cu cristale de sare. Peșterile din zona Slănicului de Buzău sunt considerate a fi unele dintre cele mai mari din Europa.
Aflat pe Valea Slănicului de Buzău, în cununa munților se află o minune albastră: lacul Mocearu. ”Lacul Mocearu se află la o altitudine de 775 metri, în arealul administrativ al comunei Chiliile și se întinde pe o suprafață de aproximativ zece hectare, având o adâncime de 8 metri. Localnicii spun, însă, că Lacul Mocearu nu are fund.”
Se poate ajunge cu mașina în 30-40 de minute.
În munții Buzăului se află ”fratele” Sfinxului din Bucegi. Este vorba despre un "uriaş" împietrit, cu chip de om, de şase metri înălţime. Datorită fenomenelor naturale ale naturii, o stâncă din Masivul Breazău a luat forma unui cap de om. Este un obiectiv turistic remarcabil din Ținutul Buzăului, și aproape de cazare!
Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care ies la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare (sau de către oameni dacă flacăra se stinge).
Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip botanic și geologic) aflată pe raza comunei Berca din județul Buzău.
Este nevoie de o oră pentru a ajunge de la cazare la Focul viu sau la Vulcanii Noroși.
Mănăstirea Poiana Mărului cu hramul Duminica Tuturor Sfinților este o mănăstire ortodoxă din comuna Bisoca.
Mănăstirea a fost un important centru monastic și cultural în secolul al XVIII-lea, când și-a extins influența spirituală în a doua jumătate a acestuia, devenind Eparhie de care aparțineau toate așezămintele monahale de la curbura Carpaților. Se evidențiază ca fiind printre puținile biserici cu pictură atât exterioară cât și interioară, pe lemn.
Mănăstirea Găvanu este o mănăstire ortodoxă din comuna Mânzălești. Începuturile duc la anul 1708, când în punctul la Lăstuni, în Fundul Găvanului, între două izvoare, se afla un locaş modest.
De frumuseţea locului a fost fascinat Alexandru Vlahuţă care, în România Pitorească, descrie laudativ decorul natural în care este amplasată Manastirea Gavanu, iar marele pictor Ion Andreescu, vizitând zona în 1873, a făcut o schiţă a lacului Găvanu: „Peisaj cu arbori”.
Ținutul Buzăului cuprinde multe curiozități și mistere ce merită a fi văzute și simțite. Cele prezentate mai sus reprezintă doar o parte din minunăția acestui Tărâm.
Surse:
https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-poiana-marului-135667.html
http://romaniamegalitica.blogspot.com/2010/12/sfinxul-din-bustea-com-manzalesti-jud.html
https://adevarul.ro/stiri-locale/buzau/sfinxul-de-la-bustea-un-real-trofeu-pentru-2170329.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Vulcanii_Noroio%C8%99i_de_la_P%C3%A2clele_Mici
https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_Poiana_M%C4%83rului#Note